Банкеръ Daily

Спорт

Преизбраха Цеко Минев за шеф на федерацията по ски

Членовете на Общото събрание на Българската федерация по ски избраха единодушно Цеко Минев за нов 5-годишен мандат начело на организацията.

За Минев, който ръководи федерацията от 2003 г, това ще е четвърти пореден мандат. В началото на събранието, което бе ръководено от генералния секретар Пепа Мицева бе приет отчета на УС за 2017-а година. Единодушно бе гласуван и годишния счетоводен отчет на федерацията за 2017 г. и доклада на експерт-счетоводителя.

Членовете на Общото събрание гласуваха за освобождаване от отговорност на Председателя и членовете на УС за дейността през отчетния период. След избора с пълно мнозинство на нов председател и управителен съвет на БФСки бе приета и бюджетната рамка на федерацията за 2018-а година в размер на 3.3 млн. лв.

По-голямата част от парите за БФСки ще бъдат осигурени от генералните спонсори на федерацията и телевизионни права. Направени също така бяха и промени в Устава на федерацията.

"Надявам се, че след като аз и целия Управителен съвет получихме пълно доверие за още един 5-годишен мандат, то хората вярват в това което правим", коментира след избора Минев. Той посочи, че в следващите години ще се обърне много по-голямо внимание на клубовете, за да бъдат решени максимално бързо техните проблеми.

"Основният пред тях е инфраструктурата, за да могат техните състезатели да има къде да тренират. Националните отбори вървят по правилния път и мисля, че ще продължим така", обясни той.

Facebook logo
Бъдете с нас и във