Банкеръ Daily

Спорт

Новак Джокович ще пристигне у нас за Sofia Open

Световният №1 Новак Джокович ще пристигне у нас заради Sofia Open 2019. Това разкри министърът на спорта Красен Кралев, според когото сърбинът ще проведе безплатни уроци с български таланти и ще се включи в официалната част от турнира. Остава и възможността при желание Джокович да участва в надпреварата в "Арена Армеец", съобщи ГОНГ.

"Моята информация е, че Новак Джокович ще присъства в България на Sofia Open 2019. Ако не като участник, то ще даде няколко безплатни уроци на нашите деца, и също да се включи в официалната част от турнира. Организацията до момента е перфектна. Чичо му Горан Джокович е директор на турнира, има огромен опит, справя се по блестящ начин. Също и БФТенис натрупа сериозен опит при организирането на турнири", каза Кралев.

По повод неучастието на първата ни ракета Григор Димитров в турнира, Кралев отбеляза: "Не приемам думите му като критика, защото е имало много фючърси преди това, по времето, когато той е трябвало да играе в тях - той не е играел. Да не изместваме темата от това, че в България се организира един прекрасен ATP турнир, за който всички фенове мечтаят".

Според министърът на спорта точно тази е годината, в която този турнир е най-силен, защото едни от най-големите световни звезди са избрали да участват в София.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във