Банкеръ Daily

Спорт

Група F: Германия излиза на сцената срещу Мексико

Германският национален отбор спечели световната купа през 2014 г. и не остави съмнение в класата си. Треньорът Йоахим "Йоги" Льов има трудната задача да задържи успеха.

Днес от 18 часа ще видим в действие още един от фаворитите за спечелване на световната купа - Германия, още повече, че е и №1 в ранглистата на ФИФА. Настоящият световен шампион ще срещне Мексико в първа среща от Група F. Мачът е на стадион "Лужники".

Германският национален отбор по футбол (Die deutsche Fußballnationalmannschaft) има 18 участия на световно първенство (първото е през 1934 г.). След обединението през 1990 година, официалното име на отбора е Германия.

Германският национален отбор е един от най-успешните футболни национални отбори на света със спечелените общо четири световни титли (1954, 1974, 1990 и 2104 г.) и три от европейски първенства (1972, 1980 и 1996 г.). С достигнатите осем финала и тринадесет полуфинала на световни първенства и шест финала и девет полуфинала на европейски първенства, германският национален отбор по футбол е абсолютен рекордьор по тези показатели.

Германия е единствената страна, която има спечелени Световни първенства по футбол, както при мъжете така и при жените, а след Купата на конфедерациите се превръща в една от четирите нации (заедно с Бразилия, Аржентина и Франция), които са спечелили всички старши международни турнири: Световната купа на ФИФА, Купата на Конфедерациите и съответният континентален турнир. В краят на Световното първенство по футбол 2014 г. Германия получава най-високият ELO рейтинг в историята с рекордните 2200 точки. Също така Германия е единственият европейски национален отбор, който печели Световно първенство в една от двете Америки. Германия е единствената европейска нация, която се е класирала на всяко Световно първенство, за което е подала заявка за участие, с изключение на световното през 1950 г., когато е извадена от състезанието заради ролята си във Втората световна война. Старши треньор на отбора от 2006 г. е Йоахим Льов.

Националният отбор по футбол на Мексико (на испански: Selección de fútbol de México) е бил домакин на Световното първенство по футбол през 1970 и през 1986 година. Мексиканската футболна федерация е създанена през 1927 година. Националният отбор по футбол на Мексико е участвал 15 пъти на световно първенство (за първи път през 1930 г.), а в последните шест турнира достига до 1/8 финалите.

Преди дни Мексико заедно със САЩ и Канада получаха правото да организират световното първенство през 2026 година. Факт, който може да подейства като стимул за El Tricolor (трикольорите) да играят още по-амбициозно и успешно.

Facebook logo
Бъдете с нас и във