Банкеръ Daily

Спорт

Германия и Бразилия са големите фаворити на банкерите

Световното първенство по футбол в Русия започва след броени дни. Още преди началото му инвестиционната банка "Голдмън сакс" вече има своя фаворит - рекордьорът по трофеи - Бразилия. Банката прави своята прогноза на базата на 200 хил. статистически модела, данни за играчи, които ще участват на форума и скорошните резултати на отборите. Екипът на "Голдмън" е извършил 1 милион симулации на турнира, преди да обобщи резултатите.   

Според банката Бразилия ще вдигне световната купа на 15 юли в Москва. Но агенция Bloomberg припомня, че същата тази финансова институция предрече успех за "Селесао" и на предишното първенство, когато Бразилия беше и домакин. Тогава обаче отборът отпадна от Германия с унизителния резултат 7:1. 

Германия и Бразилия са основните фаворити и на други финансови институции, които участват със свои прогнози. Например икономистите на Danske Bank също мислят, че Бразилия ще стане световен шампион за шести път, докато колегите им от Commerzbank предричат успех за немците.

В анализа си "Голдмън" обаче дава по-големи шансове на Франция, отколкото на Германия. 

Шведската банка UBS също прогнозира триумф за "швабите", а Университетът в Инсбрук предвижда финал между Германия и Бразилия.

Въпреки че турнирът се провежда в Русия, "Голдмън сакс" предрича крах за домакините още в груповата фаза. Същите са и вижданията на Commerzbank, които казват, че домакинското преимущество не е от толкова голямо значение, колкото при предишните турнири. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във