Банкеръ Weekly

Спорт

ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ

Шестстотин хил. лв. е получил футболният шампион Левски от продажбата на телевизионните права за А група. Парите се разпределят между отборите според класирането им, като последният Беласица е получил 220 хил. лв. Междувременно бе решено, че мачът за Суперкупата на България между Левски и носителя на Купата Литекс ще се играе на 1 август на националния стадион Васил Левски.

Изпълнителният комитет на БФС окончателно потвърди, че дава лиценз на Ботев за следващия сезон и няма причина пловдивският отбор да бъде ваден от А група. Спекулации в обратна посока се появиха, след като адвокатът на Вихрен Петър Величков депозира в БФС документ, че Ботев има задължения от 967 000 към Националната агенция по приходите. Според специалиста по лицензите в централата Красин Кръстев обаче клубът е предоставил доказателства за разсрочване на дълга. Евентуалното изхвърляне на Ботев щеше да облагодетелства изпадналия от елита Вихрен.

Много вероятно е двубоят за световната шахматна титла между притежателя й Вишванатан Ананд и претендента Веселин Топалов да се състои на българска земя. В българската федерация по шахмат са получили официално предложение в този смисъл, подписано от Кирсан Илюмжинов, президента на международната централа (ФИДЕ). Условието е България да осигури наградния фонд, в размер минимум 3 млн. щ. долара. Председателят на ДАМС Весела Лечева вероятно ще внесе в кабинета предложение парите да залегнат в бюджета за спорта за 2010 година. Мачът за титлата ще се състои най-вероятно през април.

Ямайската суперзвезда в спринтовите бягания Юсеин Болт изпусна премия от 100 000 щ. долара, като не успя да подобри собствения си световен рекорд на 100 метра на големия лекоатлетически турнир в Острава, Чехия. Олимпийският шампион спечели състезанието с 9.77 секунди - най-доброто време през този сезон, но остана далеч от рекорда си (9.69 сек от Пекин). На всичкото отгоре заради малко по-силния попътен вятър постижението му няма да бъде отчетено като рекорд на турнира.

Таванът на разходите за тимовете във Формула 1 за следващия сезон си остава 46.5 млн. евро, постанови Международната федерация по автомобилизъм (FIA), след като организацията на отборите FOTA категорично отхвърли варианта за по-нататъшно снижаване на границата. Шефът на шампионата Бърни Екълстоун обяви, че в основата на конфликта е лична вражда между президента на FIA Макс Моузли и шефа на FOTA Лука ди Монтедземоло.

Facebook logo
Бъдете с нас и във