Банкеръ Weekly

Спорт

ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ

Футболният национал Валери Божинов по всяка вероятност ще остане в Манчестър Сити, коментира личният му агент Джери Паломба в отговор на слуховете, че нападателят искал трансфер в Италия. Според Паломба мениджърът на Сити Марк Хюз го е уверил в личен разговор, че разчита много на възстановения от контузия Божинов за следващия сезон. Българинът пропусна по-голямата част от първите си два сезона на Острова заради две тежки травми. Според футболни мениджъри цената му в момента е около 6 млн. евро.

Президентът на футболния Вихрен Константин Динев опроверга със специална декларация слуховете, че планирал да купи мажоритарния дял от пловдивския Локомотив. Бизнесменът, известен най-вече като собственик на фолк заведението Кошарите, заяви, че за момента не можел да си позволи такъв ход поради причини от финансов характер. Освен това Динев се смятал морално обвързан към изпадналия в Б група Вихрен.

Едва 50 хил. лева ще струва на шампиона на България по футбол Левски лятната подготовка. Заради съкратената лятна пауза този път отборът ще си спести лагера в чужбина и ще се подготвя само в Боровец и на базата на Рилски спортист в Самоков. Новият сезон за Левски започва на 14 юли, когато са мачовете от II квалификационен кръг на Шампионската лига.

Българският сумист Калоян Махлянов - Котоошу ще бъде предложен за най-високата държавна награда - орден Стара планина I степен - заради големите му заслуги за развитието на българо-японските отношения. Бившият състезател по борба притежава рекорда за най-бързо достигане до втория по престиж ранг в сумото - одзеки. Преди година той спечели и първия си голям турнир.

Около милион и половина лева ще бъдат инвестирани в основен ремонт на гимнастическата зала Раковски в столицата, съобщи новият президент на Българската федерация по гимнастика Йордан Йовчев. Ремонтът започна през май и трябва да завърши в началото на 2010 г. Средствата идват основно от държавна субсидия чрез ДАМС. След реконструкцията, която включва и хотелската част към комплекса, залата ще бъде оборудвана с модерни уреди.

Facebook logo
Бъдете с нас и във