Банкеръ Weekly

Спорт

ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ

Милион и шестстотин хиляди евро ще е цената на българския национал Димитър Рангелов, ако сегашният му отбор Енерги (Котбус) отпадне от Първа бундеслига в Германия. Нападателят многократно потвърди, че желае да премине в отбор с по-големи цели. Ако Енерги отпадне, в сила влиза специална клауза в договора му, според която той може да откупи правата си срещу цитираната сума. Ако тимът от Котбус се спаси обаче, ръководството му планира да поиска за Рангелов 4 млн. евро, потвърди мениджърът Щефен Хайдрид. Енерги купи Рангелов преди две години от Страсбург за 650 хил. евро.

Националът Стилиян Петров бе избран за футболист на сезона в своя клуб Астън Вила. Той получи наведнъж две признания - на ръководството и на привържениците, които го определиха за номер 1 в традиционната анкета. При награждаването българинът заяви, че би останал в отбора, стига Вила да повиши още малко амбициите си и да се бори за място в Шампионската лига идния сезон. Петров още не е подновил договора си с клуба, който изтича това лято.

Италианският банков гигант Уникредит ще е генерален спонсор на Лига Европа, наследника на сегашния турнир за Купата на УЕФА. Според германските медии договорът е на стойност 70 млн. евро. От това лято форматът на втория по престиж европейски турнир ще се промени коренно с цел да се повишат популярността и приходите му.

Седемстотин хиляди лева от бюджета на вицешампиона Левски са предназначени за детско-юшонеската школа, съобщиха от клуба. Разходите за обучаване на нови играчи са фиксирани на 10 процента от годишния бюджет, който в момента възлиза на 3.5 млн. евро.

Бившият председател на Надзорния съвет на ЦСКА Стефан Орманджиев бе избран за председател на Асоциацията на българските съдии. Той наследява на поста Димитър Пармаков. Доскоро Орманджиев бе и вицепрезидент на Българския футболен съюз.

Бюджетът на Българската федерация по тенис за 2009 година е 1.478 млн. лева, реши проведеното през седмицата общо събрание. Делегатите решиха да запишат като свой приоритет създаването на национален тенис център. Според президента на централата Стефан Цветков това би извело тениса у нас на принципно ново равнище.

Книгата на Рекордите на Гинес официално призна постижението на българския гросмайстор Кирил Георгиев, който през февруари осъществи най-големия сеанс на едновременна игра - на 360 дъски. Тепърва ще се уточни каква ще е паричната премия за Георгиев. По преценка на Гинес тя варира от 10 до 100 хил. евро.

Facebook logo
Бъдете с нас и във