Банкеръ Weekly

Спорт

ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ

Над 110 млн. евро ще спечели бъдещият победител в европейската Шампионска лига по футбол, изчисли екип на Университета на Ковънтри по поръчка на Мастъркард - един от генералните спонсори на турнира. Сумата се образува от сбора на наградните фондове, приходите от реклама, продажби на билети и друга търговска дейност.

Глоби на обща стойност 5400 лв. наложи Дисциплинарната комисия към БФС за изпъстрения със скандали мач Локомотив (Пловдив) - Миньор (1:0). Участниците в побоища на терена са лишени и от състезателни права - съответно за 4 (Дани Кики), 3 (Станислав Руменов), 2 (Даксон да Силва) и 1 мач (Павле Делибашич). За 1 мач е наказан и треньорът на Миньор Антон Велков.

Жалба на бившата олимпийска шампионка Ваня Гешева бави съдебната регистрация на новата управа в Българската федерация по кану-каяк. Гешева твърди, че е имало нередности при вота на общото събрание на 7 април. Тогава за президент бе избран бизнесменът Васил Мирчев. Гешева подкрепи избора му, но възрази срещу претупването на вота за нов управителен съвет, при който не била оставена възможност за други предложения освен тези на Мирчев. От новата управа пък контрират, че забавената съдебна регистрация заплашва да остави федерацията без лиценз от ДАМС.

Деветдесет и пет хиляди лева ще е наградният фонд в новосъздадения лекоатлетически маратон за Голямата награда на Каварна, съобщи кметът на града Цонко Цонев. Приблизително четвърт от сумата е осигурена от общината, остатъкът - от спонсори. Първото издание на маратона ще се състои на 9 май.

Чехът Иво Минар спечели Загорка Къп, един от най-престижните тенис турнири у нас за годината (с награден фонд 85 000 евро). Във финала поставеният под номер 1 в схемата Минар надделя над германеца Флориан Майер.

Тайна среща между президента на Ферари Лука ди Монтедземоло и президента на банка Сантандер Емилио Ботин разбуни духовете във Формула 1. Двамата са разговаряли по време на състезанието в Бахрейн. Сантандер е спонсор на големия враг на Ферари - Макларън. Италианците вече отмъкнаха от конкурентите си два значими рекламодателя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във