Банкеръ Weekly

Станимир Белинов:

Внедрените иновации направиха VIP Security лидер при охраната на финансови институции

Станимир Белинов завършва Националното военно училище със специалност "Национална сигурност". Работи в системата на МВР, а след това продължава да се развива в сферата на охранителния бизнес. В момента Белинов е Главен оперативен директор на VIP Security.

 

Какво е най-голямото предизвикателство пред Вас?

Предизвикателство са бързо развиващият се пазар и необходимостта да предлагаме адекватни услуги със съответното качество, които да покрият техните очаквания и нужди. Да гарантираме високо ниво на сигурност и най-вече - спокойствие в бизнеса.

Кои са предимствата, направили VIP Security лидер при охраната на финансови институции?

VIP Security е лидер не само във финансовите услуги за сигурност, а в целия сектор. Имаме над 5000 служители, близо 600 автомобила и покритие в над 970 населени места.

Ние сме единствената българска компания, член на Европейската Асоциация за Безопасен Инкасов Транспорт.

Разполагаме със собствени касови центрове в цялата страна, отговарящи на националните и международните стандарти. Услугите се извършват при стриктно спазване на изискванията и под контрола на БНБ.

Вече почти 20 години наша основна цел е осигуряване на максимално ефективно обслужване, безкомпромисно качество и индивидуален подход към всеки клиент, което постигаме чрез множество иновации.

Какви иновации сте въвели с оглед повишаване на качеството на Вашите услуги?

VIP Security инвестира значителен ресурс за технологичното развитие на компанията. Разполагаме с Централизирана система за управление и контрол на превозваните ценни пратки и товари, обработваните парични потоци и автоматичен обмен на данни с обслужваните от нас банки.

Чрез централизираната система за техническа охрана пък извършваме мониторинг и контрол. Всички действия в нея - от регистриране на обекта до изпращане на екип, се изпълняват автоматично в реално време под контрола на операторите от Мониторинг центъра.

Подборът на служителите също е много важен. Осъществяваме го по специална методология, включваща серия от интервюта и тестове, полиграфски изследвания - включително и за лоялност, и други.

Какви са най-новите тенденции при охраната на банките?

Съчетаване на физическата сигурност със съвременните интелигентни решения, интегриращи отделните системи  като контрол на достъпа, видеонаблюдение, пожароизвестяване и гасене. По този начин постигаме максимална сигурност и минимизираме реалните рискове.

Какво бихте пожелали на банкерите по случай празника им?

Св. Николай Мирликийски Чудотворец е закрилникът на банкерите. На празника им пожелавам здраве и благополучие в личен план, а в професионален - финансови успехи. Да посрещнат празника с много настроение и да следват пътя на своя покровител!

Facebook logo
Бъдете с нас и във