Банкеръ Daily

Пари и пазари

За всеки нов електронен подпис БОРИКА дарява един лев за недоносените деца

 През месец ноември БОРИКА стартира благотворителна инициатива под наслов „Подпиши се електронно за едно по-щастливо детство“. В периода от 10 ноември до края на годината, за всеки нов или подновен електронен подпис B-trust, компанията ще дари 1 лев на фондация „Нашите недоносени деца“.

Събраните средства ще бъдат инвестирани в закупуването на специализирано оборудване за първия център у нас, посветен на нуждите на недоносените деца и техните семейства - „Малки чудеса“. Освен това, БОРИКА ще заплати режийните разходи и консумативите за центъра за следващата една година.

Центърът ще бъде открит на специално събитие на 17 ноември - Световния ден на недоносените бебета. Създателите му целят да се задълбочи подкрепата и да се разшири спектърът на услугите в помощ на семействата с преждевременно родени бебета. В центъра ежедневно ще се провеждат консултации със специалисти в областта на ранното детско развитие – психолози, логопеди, специалисти по ранна детска интервенция и двигателно развитие, музикотерапевт, консултанти по кърмене. Родителите и децата ще имат възможност да посещават психотерапевтични групи и групови занимания, включително лекции на теми, засягащи отглеждането на недоносените деца.

Притежателите на електронен подпис B-trust, както и новите клиенти на услугата, също могат да допринесат за кампанията като подновят своя или закупят нов подпис до края на годината.

Квалифицираният електронен подпис има значение на саморъчно положен подпис. Подписаният документ остава подписан, без значение дали се съхранява върху магнитен, оптичен или друг носител, дали се изпраща по електронна поща или е достъпен през Интернет. Електронният подпис позволява използването на електронни услуги на държавната и общинска администрация, като подаване на данъчни декларации, молби, жалби и други документи, обменяни с държавните структури. Използването на електронен подпис се препоръчва и от банките, защото той в най-голяма степен изключва злоупотреби и възможност за манипулации.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във