Банкеръ Daily

Пари и пазари

В Пловдив се открива световният конкурс за високоалкохолни напитки

Тази вечер в Пловдив официално се открива световният конкурс за високоалкохолни напитки Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, в хотел "Империал". 

В продължение на 3 дни над 70 международни експерти ще оценяват 1300 напитки от 50 държави. Експертите ще посещават български производители и културно-исторически забележителности. За официалното откриване от Брюксел пристигна и създателят на Конкурса Бодуа Аво, очакват се представители на Министерство на икономиката, Община Пловдив, посланици на различни държави и др. По време на официалното откриване ще има и експо "Запознайте се с българските производители". Конкурсът продължава до 25 август 2018 г. , съобщи БТА.

"Spirits Selection 2018" се организира с подкрепата на Министерство на икономиката и община Пловдив. Той е единственият пътуващ конкурс в света и единственият, който прави проверка на качеството на отличените напитки. Последните три държави-домакин на Spirits Selection са Чили (2017 г.), Мексико (2016 г.) и Китай (2015 г.).

Facebook logo
Бъдете с нас и във