Банкеръ Daily

Пари и пазари

TELUS финансира проекти за образование, здраве и екология

На официална церемония вчера, проведена във Френски културен институт, Общественият борд на TELUS International Europe в България обяви финансирането на 39 проекта, разработени от неправителствени организации в областта на образованието, екологията и здравеопазването. Връчените чекове са на обща стойност от 290 000 лева и обхващат проекти в периода 2016 - 2017 година.

Най-голям брой одобрени заявки – 26, са в областта ОБРАЗОВАНИЕ, като сред тях попадат инициативи на фондациите „TimeHeroes”, „Animus Association”, „Заслушай се“, „Образование без граници” и други на обща стойност от 177 000 лева. В категория ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ финансиране получиха 11 проекта, сред които фондация „Очи на четири лапи” и сдружение „Национална асоциация за приемна грижа“. Два са спечелилите финансиране проекти в сфера ЕКОЛОГИЯ - “Аптечка на пътечка” на Софийски планински клуб и SPEAKGREEN на сдружение „Младежки дейности”.

 „TELUS International Europe е компания, отговорна към средата, в която развива своя бизнес. Общественият борд е израз на нашата философия и мисията ни да участваме активно в изграждането и развитието на едно по-добро общество и заобикаляща среда, в която грижата за другия, съпричастността и визията за бъдещето са важни ценности“, споделя Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe и вицепредседател на Борда.

„Като представител на бизнеса много харесвам модела на социална подкрепа, който Обществения борд на TELUS International Europe развива. Водещото при него е не само колко добра е една кауза, а и предприемчивостта на организацията, която я развива. Предприемчивостта е това, което трябва да развиваме, за да сме по-успешни като общество.“, каза Левон Хампарцумян, председател на Обществения борд и главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

В церемонията по награждаване участие взеха и студенти от Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, които посрещнаха гостите с изпълнение на живо с пиеси за пиано/арфа и изпълниха класически джаз произведения. 

Неправителствените организации у нас могат да кандидатстват за финансиране директно онлайн на http://info.telusinternational-europe.com/bulgaria-community-board, като изберат категория и попълнят форма за заявка. Общественият борд на TELUS International Europe в България се събира 3 пъти годишно, разглежда подадените проекти и одобрява финансирането на тези, които отговарят на изискванията.

Facebook logo
Бъдете с нас и във