Банкеръ Daily

Пари и пазари

Супермощен слънчев колектор е сред световните новости на Есенния панаир в Пловдив

Супермощен слънчев колектор, изобретение на българска компания, е новост в световен мащаб и ще бъде показан на Международния технически панаир в Пловдив. Това е една от сензациите на деловия форум за инвестиционни стоки и технологии, който ще се проведе от 24 до 29 септември.

Съоръжението произвежда топла вода, като абсорбира до 30% повече енергия от слънцето в сравнение със съществуващите от подобен вид. Българското изобретение ще се конкурира с продукти и услуги на компании от близо 40 държави. Участниците ще демонстрират актуалните тенденции в машиностроенето, електрониката и електротехниката, енергетиката и екологията, водния сектор, информационните технологии, роботиката и автоматизацията, строителството, химическата и минната промишленост, автомобилната индустрия и автосервизното оборудване.

В Конкурса за иновации на 74-ия Международен технически панаир се състезава и интегрираната бизнес система Prim, разработена от българска софтуерна фирма. Това е облачна услуга, която обединява корпоративните данни за клиенти, продажби, покупки, наличности, финанси и оптимизира процесите. Prim може да се види на живо в изложбата "Инфотех", наред с други смарт изделия. Модерни решения за обработка на вода в индустрията и бита ще демонстрира изложбата "Акватех". Там ще бъдат представени системи за дезинфекция, филтриране и омекотяване на води, предотвратяване на натрупването на варовик, както и домашни уреди, които премахват от питейната вода йони, тежки метали, вируси и бактерии без химикали.

74-ия Международен технически панаир ще се състои 24 до 29 септември в Панаирното градче в Пловдив.Очаква се над 30 000 специалисти от България и Европа да го посетят, за да видят най-голямата технологична среща на Балканите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във