Банкеръ Daily

Пари и пазари

Lidl България подкрепя обществено значими проекти

Третото издание на най-голямата социално отговорна инициатива "Ти и Lidl за по-добър живот" започна с лично изказване на благодарност 14 500 пъти на свои клиенти в цялата страна. В периода от 13 май до 10 юни Lidl България ще дарява по 3 стотинки на всеки касов бон за подкрепа на обществено значими проекти.

"Благодарение на нашите клиенти за две години доказахме колко успешна може да бъде формула: "заедно правим добро – ти пазаруваш – ние даряваме по 3 стотинки". С над 390 000 лв. дарен фонд до момента финансирахме 51 проекта в 27 населени места в страната. В специален пътеводител, който създадохме обобщихме всички проекти от двете издания на инициативата, като сред тях има дигитализиране на музеи, изграждане на пространства за спорт и активен начин на живот, развиване на умения за предприемачество и комуникация, изграждане на разбиране и толерантност към уязвими групи от обществото и много друго," заяви главният изпълнителен директор на Lidl България Милена Драгийска.

Инициативата  започна чрез раздаване на специалния пътеводител на реализираните до момента 51 проекта като по този начин Lidl лично благодари на част от своите клиенти, които имат ключов принос за събирането на този фонд. Гражданските организации от цялата страна могат да кандидатстват до 30 юни 2019 г. в областите образование, околна среда, култура и историческо наследство, активен начин на живот. Максималният размер на финансиране е до 10 000 лв.

Facebook logo
Бъдете с нас и във