Банкеръ Daily

Пари и пазари

Италианска фирма в Благоевград затваря, служители остават без заплати

Снимка: toppresa.bg

Италиански цех в Благоевград затвори врати, а служителите остават без заплати. В цеха се шиели якета за Италия. Над 100 шивачки остават без работа. 

Предприятието е поредното, което прекратява дейност през последните месеци.  В началото на годината окончателно затвори врати и „Благоевград – БТ”. Предприятието в най-силните си години осигуряваше около 3000 работни места. 

Тази сутрин стотина шивачки не успяха да влязат на работното си място тази сутрин, защото вратите били заключени. За случая те веднага сигнализирали Инспекцията по труда в града. 

„Сутринта при нас дойдоха служители, притеснени от това, че не могат да влязат на работното си място. Те са подали молби за напускане по чл. 327 за забавяне на заплати. Те имат да получават такива за месеците февруари и март, но тези за март все още не са дължими", обясни пред Нова телевизия директорът на институцията Славянка Симитчийска.

Независимо от желанието на работниците, те няма как да напуснат работа, докато не си получат заповеди за прекратяване на договорите.

От Инспекцията по труда в Благоевград са осъществили връзка с упълномощено лице и на него ще бъде връчена официална призовка. Той трябва да се свърже със собственика и да се прекратят договорите на хората.

Facebook logo
Бъдете с нас и във