Банкеръ Daily

Пари и пазари

Групата "Монбат" увеличава продажбите с 19.70 процента

Дружествата от групата "Монбат" са увеличили консолидираните нетни приходи от продажби през ноември до 34.42 млн. лева, съобщиха от компанията. Това е ръст от 19.70% спрямо същия месец на 2016  година.

Обобщените данни за единадесетте месеца сочат, че консолидираните нетни приходи са достигнали 300.749 млн. лева, което представлява с 27.90% повече на годишна база. Най-големи са паричните постъпления от продажби на продукция, които са в размер на  273.121 млн. лева. Приносът по другите пера от счетоводния баланс е по-скромен - 6.601 млн. лв. от продадени стоки, още 2.34 млн. лв. от извършени услуги и общо 18.687 млн. лв., реализирани от други продажби.

Консолидираната печалба на дружествата от икономическата група на "Монбат" за ноември е 1.239 млн. лева преди облагане с данъци, като тя намалява със 75.70% в сравнение със същия месец на миналата година. На този фон обобщените данни за единадесетте месеца на 2017-а сочат, че консолидираната печалба преди облагане с данъци е в размер на 31.064 млн. лева, което представлява увеличение от 4.40 процента.

"Монбат" има няколко дъщерни дружества в България, в Румъния и Сърбия. Акумулатори се произвеждат в завода в Монтана, като заводът е оборудван със съвременни монтажни линии и формовъчни цехове за различните произвеждани типове батерии, и в "Старт" - Добрич. "Монбат рисайклинг" контролира предприятия за рециклиране на стари акумулатори в Румъния и в Сърбия. В групата е и дъщерното дружество "Окта лайт", което има завод за светодиодно осветление в град Годеч.

Facebook logo
Бъдете с нас и във