Банкеръ Daily

Пари и пазари

"Филип Морис" отваря кол център в България

Световният тютюнев концерн "Филип Морис" отваря център за обслужване на клиенти в България през тази година. Това обяви главният изпълнителен директор на компанията Андре Каланцопулос, който участва в дигиталния фестивал WebIT в София.

Генералният мениджър на "Филип Морис България" Джордж Маргонис поясни, че новият център ще е в партньорство с доставчика на услуги "Консентрикс". Той ще подпомага обслужването на клиентите в ЕС и растежа на бизнеса в региона, като плановете са да заработи през третото тримесечие на 2019-а. Първоначално ще бъдат обслужвани българските клиентите с помощта на 100 служители, но има възможност този брой да бъде удвоен през 2020 година.

Според Андре Каланцопулос целта на компанията е да се намали употребата на традиционните тютюневи изделия. "Стремим се към ефект, който да показва, че все повече хора са намерили алтернатива на традиционните цигара, не че ще спрат да пушат, но гоним резултат близък до този със съвременни алтернативи. В този смисъл ние не просто разработваме продукт, а правим инвестиции в една бездимна среда. Много фирми в момента се подготвят да добавят към портфолиото си бездимни продукти, но правят грешката да ги третират като разширение, а не заместител", каза главният изпълнителен директор на "Филип Морис".

По думите му концернът няма да спре традиционните си марки цигари в близкото бъдеще, защото това би означавало да предоставят пазарния си дял на конкурентите. "Всяка компания, включително и ние, работим с планиран хоризонт от 5-8 години, след като се пусне нов продукт", допълни Каланцопулос. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във