Банкеръ Daily

Прогноза:

Цената на биткойна може да стигне 144 хил. долара

Изследователската група Satis Group прогнозира, че цената на криптовалутата биткойн ще достигне 96 хил. долара през 2023 година и 144 хил. преди края на следващото десетилетие. Прогнозата й се базира на комбинация от няколко показателя, включително теория на количеството, модели на дисконтирани парични потоци и икономически анализи.

Следващата криптовалута по пазарна оценка ще бъде Monero (XMR), чиято стойност ще достигне 18 хил. долара в следващите пет години, а след още пет ще удвои цената си. Следват Zcash и Dash с прогноза от 4.4 хил. и 1.9 хил. долара след пет години.

Satis очакват, че Litecoin никога няма да достигне отново пиковата си цена от 375 долара - и след 10 години един токен ще струва едва 225.

Ethereum, втората най-голяма криптовалута в момента, също я очаква тази съдба, твърдят те. Пикът през 2018 г. ще бъде 882 долара, а след това цената ще се срине и няма да се възстанови.

Оценката за Ripple също е лоша - изследователите очакват, че тя ще достигне цена от 0.004 долара след десет години. Мрачно бъдеще те очертават и пред биткойн кеш, която никога няма да достигне отново цени от 1000 долара и ще се срине до 180 през 2028 година.

През миналата година биткойнът отчете огромни ръстове, като достигна до почти 20 хил. долара в своя пик през декември. Оттогава обаче първата и най-голяма криптовалута се срина и в последните месеци се търгува за между 6 и 8 хиляди. 

Именно затова анализът на Satis Group не бива да се приема като реална препоръка за търговия с криптовалути.

Facebook logo
Бъдете с нас и във