Банкеръ Daily

Пари и пазари

Българин зае ръководен пост в Международната организация по лозарство и винарство

България вече има ръководен пост в Международната организация по лозарство и винарство (OIV)  – Димитър Андреевски – директор на дирекция „Административно, правно обслужване и финансово-стопански дейности“ в  Изпълнителна агенция по лозата и виното спечели гласовете за президент на комисията „Икономика и право“.

 В периода 4–6 юли  изпълнителният директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното инж. Красимир Коев взе участие в заседания на Научния комитет и извънредната Генерална асамблея на Международната организация по лозарство и винарство в Париж, Франция. В рамките на извънредната Генерална асамблея се осъществиха  избори за президент, генерален директор и президенти на комисии и подкомисии на OIV.

Избрана за президент на OIV е  Реджина Вандерлинде, кандидатура на Бразилия. Никоя от кандидатурите за генерален директор не постигна мнозинство от гласове при проведените три кръга на гласуване. Взе се решение изборът за генерален директор да бъде проведен отново на следващата извънредна Генерална асамблея, която ще се осъществи през месец септември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във