Банкеръ Daily

Пари и пазари

13 наши компании се наредиха до бизнес гиганти на Солунския панаир

13 са компаниите, които представят България на най-големия за последните 20 години - Солунски международен панаир. Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия организира участието на рекрден брой родни фирми, които представят продукцията си сред 1500 изложители от над 20 държави. Водещ партньор на 83-тото издание на Thessaloniki International Fair  e САЩ, а до края на изложението на 16 септември се очакват над 260 000 посетители.

Нашите компании се наредиха до корпоративни гиганти с водеща световна икономическа роля, като Microsoft, Google, Cisco, Coca Cola на най-важният панаир в Гърция и едно от най-важните събития в Югоизточна Европа. Солунският панаир  е от общ характер, но основни акценти на тазгодишното издание са  козметика, храни и напитки, енергетика, иновации, автоматизация, образование, развлекателна индустрия, предприемачество и др.

Панаирът бе официално открит на 8 септември от гръцкия премиер Алексис Ципрас, а присъствието на високопоставени длъжностни лица и официални гости от цял свят, затвърдиха мащабите на интереса към събитието. 

Взаимно сътрудничество и насърчаване на българския бизнес бе и темата на срещата между и.д изпълнителния директор на Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия Александър Минев и директорът на солунската търговско – индустриална камара Йоанис Масутис. Основен приоритет на сътрудничеството е осъществяването на съвместни проекти в подкрепа на МСП, включително и такива с европейски средства.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във