Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров: Изнасям уроци в политиката

Председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров обяви, че напоследък чува все повече "критични бележки" от хората за работата на правителството. "Чувам, че нещата се движат бавно, че се иска още и че не се прави достатъчно за народа", отбеляза Сидеров пред БНТ.

Той обясни, че напрежението и скандалите в коалицията "Обединени патриоти" са следствие от негови критики към действията и изявленията на вицепремиера Валери Симеонов. "Моите критични бележки бяха аргументирани, но бяха отговор на неговите действия. Аз не нападам пръв, но умея да се защитавам и умея да браня и достойнството си", подчерта Сидеров. 

По думите му "в политиката, а преди това и в публицистиката" той изнасял уроци. Който си вземел поука от урока, получавал добра бележка, който не - получавал двойка. "Този, който е в управлението - вицепремиерът Симеонов, вицепремиерът Каракачанов, министрите, които сме посочили и цялостно погледнато правителството трябва да разбере,че не можем да лежим на лаври, не може да се занимаваме с дребнотемия. Не сме във властта да затваряме заведения или да отваряме други", коментира лидерът на "Атака". 

Според него има опасност Патриотите "да загубят физиономия", защото коалиция със силна голяма партия като ГЕРБ винаги носела този риск.

Сидеров добави, че проблемите във властта са свързани със загуба на доверие. "Проблемите са, че се разконцентрираме, проблемите са, че може да загубим доверието, което сме спечелили, както станахме трета политическа сила "Обединени патриоти", така да отидем доста назад, ако не се концентритраме и не положим важните теми", посочи атакист №1. 

Волен Сидеров заяви, че "Обединени патриоти" трябва да работят за обещаните от тях по-високи доходи, по-високи пенсии и полицаи във всяко населено място като мерки срещу битовата престъпност. Според него това трябва да са приоритетите за новия политически сезон.

Лидерът на "Атака" обясни, че тримата министри от ГЕРБ, подали оставка заради трагедията край Своге, са поели политическа отговорност, което е правилно: "Симеонов не прие това и предизвика полемиките от последните дни. Обществото искаше някой да поеме отговорност, защото са загинали хора. Очевидно премиерът е преценил това нещо. Той е капитанът на отбора."

От думите му се разбра, че нови рокади в кабинета ще има, ако се наложи - нямало нищо драматично в смяната на министри и вицепремиери. 

"Аз ще поставя важните теми за страната, по които трябва да се работи. Ако не ме слушат, ще получат двойка. Не от мен, а от избирателите", заяви още Сидеров.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във