Банкеръ Daily

Общество и политика

Волен Сидеров: Ако Симеонов не се справя, ще го сменим

Ако вицепремиерът Валери Симеонов не може да се справя с това, за което съм го пратил там, нека си признае и да търсим друг човек. Това заяви председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров, уточнявайки, че Симеонов е заел този пост, за да работи за вдигане на доходите и пенсиите, а не за да "умъртвява български бизнес" по Черноморието. 

По повод ветото върху промените в Закона за приватизацията, което ще бъде подкрепено от ГЕРБ, Сидеров каза, че партията на Бойко Борисов е допуснала тактическа грешка.

"Атака" и ГЕРБ бяхме обвинени, че сме комбина, която спасявала редник Киро. Така се изрази вицепремиера. В отговор ще кажа, че не знам кой е редник Киро и кой го е спасявал, но ние не сме правили такава спасителна операция. Ние двамата с Николай Александров, ако не получим публично извинение от Валери Симеонов в същото студио, в което хвърли тези обвинения, ще заведем дела срещу него за клевета и уронване на престижа", закани се националистът, уверявайки, че в закона няма никакъв лобизъм.

По думите му Симеонов е очернил и премиера Бойко Борисов, както и депутата от ГЕРБ Данаил Кирилов. 

"Ако не получим извинения, ще окуражим Борисов и Кирилов също да заведат дела за клевета. Аз лично призовавам премиера Борисов да постави нещата на място и да се разбере кой е премиер и кой вицепремиер", допълни Волен Сидеров. 

Според атакиста Български морски флот отивал към несъстоятелност. Държавата притежава 30% от компанията и в такъв случай нямало да получи нищо от нея, а тези 30% се равнявали на 300 млн. лева активи. "Тоест Валери Симеонов, Христо Иванов, Атанас Атанасов и президента Радев в една обща група ще доведе до загуби за държавата от 300 милиона", добави ръководителят на патриотите в парламента. 

Сидеров се спря и на другия закон, който Симеонов посочи като лобистки - този за горивата. 

"Този закон прави така, че 200 млн. лева, които досега се крадяха, да влязат в държавата. Губим половин милиард от игрите. Може някой да иска да сложи ръка на БМФ на безценица", каза лидерът на "Атака" пред NOVA.

Той не отговори категорично дали ще поиска оставката на вицепремиера и повтори, че ако не може да се справи, ще се намери някой, който да си върши добре работата.

Сидеров съобщи, че внася писмо до Министерския съвет с искане да се разбере какви нареждания и за какво са издавани, за да се предприемат конкретни мерки за проверки по Черноморието ни.

Симеонов ще вземе участие в последния парламентарен контрол преди депутатската ваканция. Сидеров му е отправил въпрос за концесиите на златни находища. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във