Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО скочи срещу включването на хомосексуализма в учебните планове

ВМРО се обяви против ратифицирането на т.нар. Истанбулска конвенция. Причината е, че според тях, под привидно хуманното, защитаващо правата на хората название на конвенцията на Съвета на Европа „за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие“, всъщност се налагат нови учебни програми за изучаване на хомосексуализъм и травестизъм и се дава възможност за еднополови бракове.

По този повод над 30 граждански и християнски организации се обявиха против тези текстове и написаха писмо до вицепремиера Красимир Каракачанов. Министърът е дал отрицателно становище за ратифициране и е настоял обсъждането на конвенцията в Министерския съвет да бъде отложено и предхождано от обществено обсъждане.

"В конвенцията се декларира пола като социална роля, която може да се избира, да се играе и да се променя в житейския път на една личност. На практика с тази конвенция се въвежда законодателно дефиниция за третия пол. Това противоречи на основни положения в нашето законодателство и Конституция и засяга фундаментални ценности на българския народ", коментира заместник-председателят на ВМРО Милен Михов пред БНР. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във