Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО призовава да купуваме само български стоки

Да купуваме български стоки, за да преборим двойните стандарти и да защитим българското производство. Това е позицията на ВМРО по отношение на скандала с двойните стандарти при храните и услугите в страните от т.нар. Западен и Източен блок в ЕС.

"Така ще бъде направена стъпка към откриване на повече работни места в България. Това ще донесе и ръст на икономиката, ще плащаме повече ДДС тук в страната си, а не пари, които ще изтичат от държавата през трети фирми. Така ще можем да разработим българските марки и ще направим крачка към преодоляване на демографския дисбаланс. България е известна със своята култура в областта не само на хранителната промишленост. Но нека започнем от нея. Братя и сестри, нека подкрепим българските производители и марки. Да направим своя еврореалистичен избор без да се самозалъгваме, че мегапроизводителите в световен мащаб ще променят политиката си и това даже няма да се отрази на цените", се казва в позицията.

Според тях това е и подкрепа към българската икономика на всички нива.

"Това ще подобри и качеството им на чисто пазарен принцип. Плащайки за стока, произведена тук – в България, с български продукти, всички ние внасяме пари в държавния бюджет, който в крайна сметка „плаща“ за допълнителните социални, културни и всякакви други обществени дейности на държавата. Това е бюджетът, от който се плащат парите за здравеопазване, сигурност и отбрана", казват още от ВМРО.

Facebook logo
Бъдете с нас и във