Банкеръ Daily

Общество и политика

ВМРО е категорично срещу Истанбулската конвенция

ВМРО е твърдо против ратифицирането на Истанбулската конвенция, заяви на пресконференция заместник-председателят на партията и евродепутат Ангел Джамбазки. По-рано днес правителството прие проект на закон за ратификация на конвенцията, която е насочена срещу домашното насилие и насилието срещу жени и момичета. 

По-рано Джамбазки заяви, че тези, които искат признаването на трети пол, са същите, които искат намаляване на възрастта за сексуални отношения с деца. 

"За нас Истанбулската конвенция е напълно излишен документ. Той не е ратифициран от редица държави в Европейския съюз именно заради двусмислието в текста и съдържанието", заяви евродепутатът пред телевизия Би Ай Ти.

Той обясни, че тази конвенция се опитва да мине под лозунга „за борба срещу насилието на жени и деца“, което е нещо ужасно и то трябва да бъде преследвано и наказвано строго, но това с конвенции не става, това става със законодателство. В България има Наказателен кодекс, в България има Закон за защита от домашното насилие, има Закон за защита на детето, бе категоричен Джамбазки.

"Ако българското общество се събере и каже, че ние от ВМРО не сме прави и че трябва да има трети, пети, седми пол, че ние от ВМРО не сме прави и че трябва да има сваляне на границата за педофилията. Тогава ние ще се съгласим с мнението на българското общество. Но нека първо да попитаме българското общество – чрез обществено обсъждане, чрез гласувания. Но нека българското общество да си каже мнението, защото това са нашите данъкоплатци. Ние представляваме група български граждани и тази група български граждани е много несъгласна с третия, петия, седмия пол и другите отклонения", бе категоричен Джамбазки 

Facebook logo
Бъдете с нас и във