Банкеръ Daily

Общество и политика

Валентин Радев: Идвайки на власт, ГЕРБ създадоха правила

ГЕРБ обявиха, че твърденията на Корнелия Нинова за работата на управляващите в сектор "Сигурност" са абсурдни. Управляващата партия свика извънреден брифинг, за да отговори на упреците на лидера на опозицията и коментарите й за предстоящия втори вот на недоверие към правителството.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев обясни, че ГЕРБ са изпълнили обещанието си за повече полицейско присъствие в малките населени места, назначавайки 1700 служителя в МВР.

"За никакви 6000 полицаи не сме говорили. В управленската ни програма сме записали поне 1000 униформени, а до момента сме назначили 1700", отчете Радев.

Той нарече твърдението на Нинова, че ГЕРБ се оттеглят от сигурността като абсурдно. 

"Не знам кой я съветва. Как може да го каже човек, който е присъствал в политиката и би трябвало да знае, че  идвайки на власт ГЕРБ създаде правила и промени законодателството", добави МВР шефът.

Участие в брифинга взе и председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов. 

Кирилов се спря на темата с миграцията в Европейския съюз. Според него БСП прави отчаян опит да опорочи истината за мигрантите и да извади темата от контекст.

"В политиката на манипулации на БСП винаги съществува противопоставянето. Никой не е проявявал идеи да противопоставяме мигрантите на българската работна сила. 

Валентин Радев съобщи, че заловеният затворник Борис Иванов е здрав и че по време на полицейската акция по залавянето му по него не е стреляно. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във