Банкеръ Daily

Общество и политика

В понеделник ще има готов нов проект на Закон за хората с увреждания

Социалното министерство ще обобщи всички коментари от вчерашната среща на работната група по изготвяне на нов Закон за хората с увреждания и в понеделник трябва да има нов проект. Това съобщи ресорният министър Бисер Петков след среща в Министерския съвет под ръководството на вицепремиера Томислав Дончев  по промените около грижата за хората с увреждания. 

 "Законът не е в услуга на едни и против други, а ще постави принципно въпросите, няма да има затворени теми, всичко се дискутира и се предлагат компромисни решения. Вчера по време на заседанието на работната група бяха поканени всички членове - представители на министерства, институции, национално представителни организации на хората с увреждания, майки на деца с увреждания. Общата численост на работната група е около 60 човека,  в заседанието са участвали повече от половината, включително и хора от национално представителните организации", обясни Петков.

Министърът каза, че не е запознат с позицията  за евентуален протест на националнопредставителните организации и заяви, че  ще разчита и занапред на тях  да участват във финализирането на законопроекта за хората с увреждания.

Facebook logo
Бъдете с нас и във