Банкеръ Daily

Общество и политика

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ" №27 четете:

"Ню имидж" обезкръви боянчани

Десетки собственици на земи в най-скъпия столичен квартал Бояна  "потънаха" в   четвърт вековни съдебни дела. Наследниците на имоти  в землището на Киноцентъра, бяха лишени от  възможността да ползват  това, което техните  бабите и дядовците са придобили с честен труд. С юридически „врътки“  приватизаторът  на "Бояна филм" - американската компания "Ню имидж" реално  заграби златните терени. Всичко за съдебните саги по този казус ще научите от новия брой на в. „Банкеръ“.

Концесията на "Летище София" отсега затъна в политиката

Съдбата на "Летище София" и вторият опит на кабинета да даде аеропорта на концесия нажежиха политическите страсти и изостриха допълнително споровете. Един срещу друг на фронта отново застанаха ГЕРБ и БСП. Опозицията се противопостави на идеите на правителството, изтъквайки, че "най-печелившото българско дружество се отдава на концесия по тъмен и непрозрачен начин". Наред с това депутатите от левицата заподозряха, че летището, което е обект от националната сигурност, ще бъде дадено на конкретна чуждестранна фирма. Всичко по темата в, в новия брой на в. „Банкеръ“.

Армията на чиновниците расте неудържимо

Както се случва от години насам, администрацията расте - и като брой структури, и като щатни бройки, и като заплати...  Над 5 млрд. лв. за заплати и 139 665 щатни бройки. Само 33.5% от държавните служители са назначени с конкурс. Подробностите ще разберете от новия брой на в. „Банкеръ“.

ББР договори финансиране за 1.5 млрд. евро

Мениджмънтът на Българска банка за развитие, воден от главния изпълнителен директор Стоян Мавродиев, успя да договори с Китайската банка за развитие, представена от председателя на борда на директорите й Ху Хуайбанг, десетгодишно финансово споразумение за 1.5 млрд. евро. Това стана по време на срещата на междубанковата асоциация "Китай - Централна и Източна Европа". Представителите на шестнадесетте банки за развитие и импортно експортни банки - членки на асоциацията, обсъдиха с Китайската банка за развитие възможностите за финансиране на различни проекти в държавите, които те представляват. Всичко по темата в новия брой на в. „Банкеръ“.

Финансовите кофпомпи на ГЕРБ запушиха

Политическата върхушка на ГЕРБ само дебне къде ще се появи нов финансов поток и веднага тича с кофите да го изгребе. Сакън някой друг да не сръбне от него. Като финансови кофпомпи са. Това бе един от първите коментари, появили се във Фейсбук, след като стана ясно, че депутати от управляващата партия, водени от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, са внесли в Народното събрание предложение за промени в Закона за акцизите и данъчните складове, предвиждащи драстично увеличение на акциза за тютюневите изделия, които се пушат чрез нагряване - т. нар. хийтс-патрончета на IQUOS. Всичко за скандалите по темата в новия брой на в. „Банкеръ.“

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във