Банкеръ Daily

Общество и политика

В 13 секции в София може да се гласува с подвижна избирателна кутия

Със заповед на кмета на София на територията на Столичната община са образувани тринайсет избирателни секции за гласуване с подвижна избирателна кутия, предназначени за избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, съобщиха от общината.

Секционните избирателни комисии с подвижни избирателни кутии ще обслужат всички гласоподаватели, подали заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия на територията на Столичната община. Избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия и не са подали заявление до 17.00 ч. на 11 март, могат да заявят желанието си не по-късно от 5 дни преди изборния ден - 17.00 часа на 20 март. Това може да стане в писмена форма чрез заявление по образец, подписано саморъчно и подадено от упълномощено лице в съответната районна администрация по постоянен адрес; онлайн на адрес http://sofia.bg/rajoni_1.asp или в деловодството на Столичната община на ул. "Московска" 33; чрез електронно заявление през интернет-страницата - https://izbori.sofia.bg/public, за което се изисква подписване с електронен подпис.

Дирекцията "Транспорт" на Столичната община осигурява транспорт за избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването в изборния ден на 26 март.

Предварителни заявки се подават към отдел "Транспортно обслужване", Дирекция "Транспорт" при Столичната община на безплатен за гражданите телефонен номер 0800 20 720 и на телефон 02 904 1351. Заявки могат да бъдат направени на 25 март от 7.00 до 20.30 ч. и на 26 март от 7.00 до 19.30 часа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във