Банкеръ Daily

Общество и политика

Това е най-нечистата предизборна кампания, коментира Муравей Радев

"Всеки човек има право на политически пристрастия, но когато станеш президент, тези пристрастия трябва да си ги оставиш вкъщи." Това заяви в телевизионно интервю бившият финансов министър от правителството на Иван Костов Муравей Радев по повод размяната на реплики от последните дни между президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

По думите му държавният глава твърди, че е еднакво отдалечен от всички партии, но връзката с БСП е повече от видна.

По отношение на критиката на президента, че премиерът Борисов харчи държавни пари за кампания, бившият финансов министър подчерта, че парите от бюджета се дават за това. Средствата не можели да бъдат спрени заради това, че има кампания.

"На президента не му отива да говори, че някой харчи държавни пари", коментира Радев. Той е категоричен, че това е най-нечистата от всички кампании, които познава. Според него е недопустимо размяна на такива престрелки между президента и премиера. Той уточни, че единият може да говори за политика, а другият трябва да се съобразява с конституцията.

Муравей Радев посочи, че сега въпросът е дали ГЕРБ и няколко десни партии да управляват, или това да са БСП и Корнелия Нинова, което според него е опасно за държавата. "БСП се връща към болшевишките си корени", изтъкна Радев. Той поясни, че по време на техни управления е имало четири погрома. Той заключи, че не вижда автентична дясна коалиция в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във