Банкеръ Daily

Общество и политика

"Тюленово арт фест -2018" събира творци от различни изкуства на морския бряг

Представители на различни изкуства събира на открита сцена край морето четвъртото издание на "Тюленово арт фест-2018", което започва днес и продължава до 19 август. Организатори на събитието са община Шабла, кметството в с. Тюленово, местното читалище "Изгрев-1936" и фондация "Начело", съобщи БТА.

Програмата предвижда пъстра палитра от прояви - концерти, спектакли, литературни срещи, изложби, базар на произведения на приложното изкуство. В трите фестивални дни посетителите ще могат да разгледат и изложбата на открито "Картини от Тюленово". Откриването на феста е тази вечер в 19.00 ч. с концерт на местни музикални състави и школи. В 19 и 30-сет започва спектакълът "Заминавам" с участието на актьорите Биляна Тодорова и Георги Караиванов.

В 20.00 ч. е началото на концерта на група "Delight". Творческите прояви ще се провеждат предимно на откритата сцена "Рибарски залив". Предвидени са и две литературни срещи в Зеления образователен център в Шабла - с писателя Христо Караславов на 17 август от 11.00 ч. и с Милена Караангова, на 18 август, в същия час. Творческа работилница за деца, авторски рецитал "Изпята поезия" на Татяна Йотова, концерт на Красимир Йорданов, водолазни курсове за начинаещи, вечер на занаятите и хоротека за народни песни и танци допълват фестивалния афиш. Сред акцентите в него е и традиционният конкурс за най-добра рибена чорба на 18 август в 18.00 ч.

Facebook logo
Бъдете с нас и във