Банкеръ Daily

Общество и политика

Съпругата на индийския президент дари 10 000 долара на "Пирогов"

10 000 долара дарение на Детските клиники на болница „Пирогов“ направи съпругата на президента на Индия Савита Ковинд. Тя и Десислава Радева имаха своя програма, докато мъжете им водиха държавни разговори. Ковинд бе придружавана от дъщеря си.

В "Пирогов" двете първи дами бяха посрещнати от проф. Асен Балтов, който ги разведе из детските клиники и по специално тази за гръдна хирургия. Те посетиха и Института за етнология и фолклористика с етнографски музей в София.

По-рано индийският държавен глава Рам Нат Ковинд и съпругата му бяха посрещнати с военни почести на площад "Св. Ал. Невски" от президента Румен Радев и първата дама Десислава Радева.

Утре двамата президенти ще открият паметник на Махатма Ганди в Южния парк в столицата. Президентът Румен Радев е обсъдил с индийския си колега двустранните отношения в областта на икономиката и търговията. „Това посещение е изключително важно за развитието на сътрудничеството между нашите две страни, защото е предусловие за развитие на отношенията във всички области от взаимен интерес - търговия, икономика, наука и образование, инвестиции, туризъм, културен обмен“, каза президентът Румен Радев, Той подчерта, че Индия е изключително важен партньор за България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във