Банкеръ Daily

Общество и политика

Столичани протестират срещу поскъпването на билетите под мотото "Не финансирам крадци"

Недоволни от поскъпването на билетите за градския транспорт граждани организират протест в 18 часа пред сградата на Столична община.

Организаторите на протеста - "Движение Обществен натиск", смятат, че новата цена на билета от 1,60 лева, която влиза в сила от 1 юни, е неприемлива. От началото на месеца ще поскъпне и талонът от десет билета - той става 12 лева, вместо 8 лева. Нередовните пътници в градския транспорт ще бъдат санкционирани по новите правила - 40 лева глоба на място и 200 лева акт при отказ да се плати.

На 13 май "Движение Обществен натиск" излезе на протест по същия повод под мотото "Не Финансирам Крадци". Според организацията,  у нас около 40% от средствата, използвани за обществени поръчки, се усвояват с цел нанасяне вреди на бюджета.

"Центърът за Градска Мобилност въпреки настояванията ни, мълчаливо отказа да публикува и да предоставя повече информация относно дължимите си средства към общинския бюджет, Банката за развитие и към частни кредитори", коментираха организаторите.

В Административния съд вече са постъпили 42 жалби срещу поскъпването.

Facebook logo
Бъдете с нас и във