Банкеръ Daily

Общество и политика

Според вицепрезидента Йотова има очаквания за предсрочни избори

Има очаквания за предсрочни избори в хората, това показват и социологическите данни, заяви вицепрезидентът Илияна Йотова.

Йотова посочи, че управляващата коалиция ще избере изборите да са в момент, който да бъде в неин интерес, позовавайки се на нравите на българския политически живот. От думите й се разбра, че има огромен вакуум в отношенията между институциите.

"България няма никаква идея каква да бъде политиката й към нашите сънародници навън. Нямаме отговор на въпроса искаме ли тези хора да се чувстват българи и ако да, то какво да правим за това“, каза вицепрезидентът относно политиката на страната към българите в чужбина. 

Йотова прогнозира, че ако ЕС продължи да функционира по същия начин, ще има много тежка съдба. "Голямата грешка на Европа през 2010-2011 г. бе, че избяга от управлението на миграцията и после започна да лекува последствията. Започна криза, която и до ден днешен не е решена", отчете тя. 

Вицепрезидентът посочи концепцията, по която се избират еврокомисарите, като сбъркана. Според Илияна Йотова първо трябва да се определят проблемите, а след това да се определят комисарите.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във