Банкеръ Daily

Общество и политика

"Спаси София" издигна свой кандидат за кмет на столицата

Неправителствената организация "Спаси София", която следи за некачествените ремонти и всички други безобразия в столицата, особено извършваните от управата й, ще участва в кметската надпревара на местните избори тази есен. "Спаси София" бе създадена през 2015 г. от млади хора с познания в градоустройството, транспортните и зелени решения, актуалните програми на големите европейски столици.

Формацията издига Борис Бонев за независим кандидат за кмет на София. "Предприемаме тази стъпка след години неуморна работа и много инвестирано лично време за каузите ни за София. Успяхме да постигнем много, но искрено вярваме, че можем да дадем много повече на любимия ни град", пишат от "Спаси София" във Фейсбук. От организацията са написали и "План за София" - най-подробната програма за управление на столицата. "Вярваме, че в нея всеки ще открие интересни предложения и идеи за своя квартал и града ни като цяло", посочват от "Спаси София".

Те напомнят, че вече 10 години се борят и успяват да подобрят важни за града проекти и знаят, че могат да дадат много повече. "Смятаме, че е време начело на София да застанат хора, които истински я обичат, вярват в потенциала ѝ и знаят как да я преобразят", категорични са от организацията.

Борис Бонев е завършил бакалаварска степен по мениджмънт в Софийския университет и магистратура по "Иновации и технологии" в Сорбоната, Париж. Той е управител на "Спаси София" и е автор на много от успешните проекти на НПО-то.

Ето какво написа Бонев на страницата си във Фейсбук по повод решението си да се бори за кметския пост в столицата.

"Скъпи съграждани, приятели,

Искам София да се развива със смели крачки напред. Моята мечта е София да бъде град, в който с любов живеем, учим, работим и създаваме семейство. Град с равни тротоари, качествени улици и без презастрояване, където се придвижваме бързо, паркираме удобно и дишаме свободно. Амбициозен град, привлекателен за бизнес, опазващ историческата си памет и чуващ гласа на гражданите си. Убеден съм, че заедно можем да осъществим промяната".

Facebook logo
Бъдете с нас и във