Банкеръ Daily

Общество и политика

София ще има нов парк в края на септември

Първата част от новия парк в София - "Въртопо" в район "Младост" ще бъде завършена до края на септември. Проектът е насочен най-вече към деца, но изграждането му се е оказала нелека задача заради трудния терен и заради частни имоти, които трябва да бъдат отчуждавани. В проекта са вложени 600 хил. лева, обяви кметът Йорданка Фандъкова.
 
"Първият етап от парка "Въртопо" е разположен на 5 декара. След завършването му жителите на кварталите "Младост" и "Мусагеница" ще имат достъп до него. Предвиждат се различни детски площадки и фитнес уреди. Предвиждат се няколко площадки - детска площадка за деца над 3 години, малка детска площадка за бебета и фитнес съоръжения, които също са леки и стават и за деца, и за възрастни хора. Идеята ни е това парково място да бъде най-вече за деца“, каза столичният кмет, цитирана от "Дарик"
 
Фандъкова обясни, че се е наложило да бъде изграден парк на вертикален терен. С цел по-лесен достъп ще има асансьор за слизане в парка. Вторият етап пък предвижда ремонт на моста, който води до Дървенишка река, която ще бъде почистена и мястото ще е чудесно за пикник.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във