Банкеръ Weekly

Общество и политика

СОФАРМА СМЕНИ И РЪКОВОДСТВОТО СИ

Най-стене на 28 септември се състоя извънредното събрание на акционерите на Софарма, нарочено иначе за 19 септември. Причината за неговото отлагане бе, че приватизираните преди три месеца 67% от капитала на фармацевтичния завод са били прехвърлени на новия собственик Елфарма чак на 12 септември. Според Закона за публичното предлагане на ценни книжа право на глас в общо събрание на публично дружество имат лицата, които са притежавали акции от него към 14-ия ден преди провеждането на събранието. Така че, ако форумът на Софарма се бе състоял на първоначално обявената дата, с основния акционерен пакет трябваше да гласува държавният представител, а не неговият нов собственик.


Акционерите на Софарма са обсъждали промени в устава и ръководството на дружеството. От стария борд на мостика остана единствено представителят на държавата Михаил Тенев. Нови членове са изпълнителният директор на Елфарма Огнян Донев, Унифарм като юридическо лице, представлявано от Огнян Палавеев, а също Кирил Калинов и Весела Стоева от БУЛБАНК, изпълнителният директор на Електроимпекс Борислав Дионисиев и Александър Тодоров. Интересното в случая е, че досегашният изпълнителен директор на Софарма Иван Бадински не е включен в съвета на директорите. Според запознати сваленият шеф ще остане в управлението на дружеството, но все още не е ясно като какъв. Самият Бадински се оказа в командировка и не можа да коментира пред в.БАНКЕРЪ ситуацията.


За изпълнителен директор и представляващ Софарма е избран Огнян Донев, а председателското място в директорския борд зае Борислав Дионисиев.

Четете още

Банкеръ Weekly

Закон връща у нас дълговото робство

Дава се възможност на синдиците на всяка банка в несъстоятелност сега или в бъдеще автоматично да предявяват претенции към трети, четвърти, пети и неясно още колко по... Още »
Банкеръ Daily

Местан: Избирателите на ДПС ме подкрепят

Досегашният лидер на движението Лютви Местан отправи задочен въпрос към депутата от партията Делян Пеевски и медиите му защо изсипвали помия върху него. Още »
Банкеръ Daily

Куче си, куче – и то мършаво!

Малоумната ти "самолетна” декларация в евроатлантическа посока е само върхът на наивитета. Целият ти екзактен наратив е израз на помиярщина, а помиярите не бива да... Още »
Facebook logo
Бъдете с нас и във