Банкеръ Daily

Общество и политика

Слави Трифонов "номинира" Димитър Върбанов за "Златен скункс"

Телевизионният водещ Слави Трифонов се включи в темата с нападението на репортера на "Господари на ефира" Димитър Върбанов, предлагайки той да получи награда "Златен скункс". 

"Оказа се, че така нареченият "разследващ журналист" Димитър Върбанов всъщност е неособено талантлив актьор. И въобще не е бил бит, а е използвал случая, за да изиграе един тъп скеч, с който да се опита да направи имидж на себе си и на своите работодатели", коментира Трифонов в социалните мрежи. Според шоумена "подобни действия са глупави, обидни и уронват авторитета на професията "журналист".

Преди три месеца Трифонов осъди "Господари на ефира" за 13 000 лева за нарушаване на авторското право по отношение на "Шоуто на Слави".

Преди 10 години той започна няколко дела срещу “Господари на ефира” за нарушаване на авторски права. Те бяха заведени заради това, че “Господарите” са използвали в свои предавания кадри от шоуто, по-дълги от 30 секунди.

Миналото лято от екипа на "Господарите" се похвалиха, че са спечелили едно от тях. “С окончателно (без право на обжалване) решение от 02.08.2017 г. Върховният касационен съд постанови, че използването на откъси от “Шоуто на Слави Трифонов” в “Господари на ефира” не нарушава Закона за авторското право и сродните му права и отхвърли изцяло исковете.

Facebook logo
Бъдете с нас и във