Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров заподозря "нещо като заговор" срещу Бойко Борисов

Волен Сидеров на влизане в правителствената сграда

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обяви, че подозира "нещо като заговор" срещу премиера Бойко Борисов, в който участвали много близки до него хора. "Достатъчно опитен и проницателен съм, имам аналитично мислене, за да видя и да кажа: тук се готви нещо недобро", отбеляза Сидеров на влизане в Министерския съвет, където започна коалиционния съвет на ГЕРБ и Обединени патриоти, който ще обсъди оставките на тримата министри - Николай Нанков, Валентин Радев и Ивайло Московски. 

Сидеров не пожела да каже дали изказването му се отнася за вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов: "Попитайте го, но във всеки случай, Симеонов с изказванията и поведението си не работи за здравословното състояние на патриотичната коалиция и на управляващата."

Атакист №1 призова Валери Симеонов да каже иска ли рушене на коалицията. "Сам ли го прави или с някого? Кой има изгода от действията му. Изявленията му веднага се поемат от Реформаторите", посочи Волен Сидеров. 

Той съобщи, че щял да постави въпроса за своя пост като председател на парламентарната група на "Обединени патриоти". "В качеството на какъв съм тук. Имаше декларация от НФСБ, нямаше реакция от ГЕРБ и ВМРО", коментира Сидеров. 

Лидерът на "Атака" добави, че трябва да бъде изчистен въпроса за изказването на Валери Симеонов, че Борисов е диктатор. 

"Може ли Симеонов да каже, че премиерът е диктатор и руши държавността и нито един министър да не каже, че това не е вярно. Значи са съгласни. Тогава всички 19 министри да си ходят, щом са мъчени от диктатура", коментира още Волен Сидеров. 

Относно министерските оставки той заяви, че няма смисъл въпросът да се решава на коалиционен съвет. Оставките и новите кандидатури се внасяли от министър-председателя и се гласували от Народното събрание. 

"Аз оставки на министри не приемам и не се занимавам с тях", отбеляза Сидеров. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във