Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров видя "правителствен чадър" над морски олигарси

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров спретна запомнящ се брифинг в Районната здравна инспекция в Бургас. Без да споменава имена, той обвини правителството в защита на интересите на определени олигарси по морето. Сидеров очевидно визираше акция "Тишина" на вицепремиера Валери Симеонов.

Тези проверки по думите му облагодетелствали една част от бизнеса за сметка на друга. "Други олигарси не са закачани с пръст. Има едни братя, които скоро ги предложиха за орден "Стара планина" ли, за "Нобел" ли... Всеки, който дойде на власт, получава апартамент в Св. Влас. Там не стъпват спецчасти с маски да плашат хората. Там, научавам, че в момента почиват представители на правителството - при много привилегировани условия. Там дъни музика цяла нощ", обясни националистът, визирайки братята Динко и Йордан Диневи.

Неотдавна Йордан Динев бе предложен за "Стара планина" първа степен като офицер от резерва, подпомагащ изграждането на монументи, паметни плочи и барелефи.

"Около акция "Тишина" витаят въпроси за корупция, за лобизъм, за двойни стандарти - продължи Сидеров - Сега ще накарам РЗИ да извърши проверки на Свети Влас! Защо там няма проверки, заведенията работят и дънят до зори и никой не се намесва. Това е само туризмът - какво ли става с други части, които са свързани с концесиите. Има щети за милиарди - ние се занимаваме тук с кръчми, дискотеки, лифтове."

Лидерът на "Атака" настоя Министерският съвет да обсъди поведението на Валери Симеонов. Той поиска да разбере дали Бойко Борисов е оторизирал определени членове на правителството да идват "да безчинстват" по Черноморието и дали ги е командировал "да тероризират туристическия бизнес".

"Да не би тук някой член на правителството да идва и да ги плаши с уволнения, ако не извършват проверки?! Кой дава право на РЗИ да действа като шпицкоманда, а на МВР като военна хунта да убива туристическия бизнес", коментира още Волен Сидеров.

"Има ли нужда от такова правителство, ако не създава нови условия за работа, а затваря, ако не вдига стандарта за живот, а се занимава с това на кого да затворим заведението, за да намаже някой друг олигарх и да стане по-богат?", коментира атакист №1 преди да влезе в РЗИ.

Впоследствие той вдигна скандал на шефката на дирекция "Обществено здраве".

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във