Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров: Валери Симеонов се опитва да върне ДПС на власт

Валери Симеонов извършва разрушителни действия. Не зная поради каква причина. С нападките си към "Атака" или ВМРО изглежда, че Симеонов се опитва да върне ДПС на власт. Това каза съпредседателят на "Обединени патриоти" Волен Сидеров в отговор на позицията на вицепремиера, че коалицията прокарва лобистки законопроекти.

"Ако трябва да бъдем честни, без мен Симеонов и Каракачанов нямаше да са вицепремиери. В крайна сметка ако Валери Симеонов клона, на който седи, или ще падне, или ще падне на друг клон, който обаче е гнил", коментира Сидеров пред БНТ. 

"НФСБ и ВМРО не са влизали самостоятелно в парламента. Когато атакуваш "Атака", атакуваш основата на коалицията. Това е изгодно за ДПС на първо място. За БСП след това, която от известно време повтаря мои тези", добави Волен Сидеров, според когото той е бил двигателят на този съюз. 

По думите Симеонов руши доверието към "Обединени патриоти" и извежда Догановата партия като втора политическа сила. 

Лидерът на "Атака" съобщи, че разминавания има с НФСБ има и за КЕВР - Валери Симеонов защитавал председателя на регулатора Иван Иванов и блокирал предложения на Сидеров за промени в комисията. 

"С кого ще участва Валери Симеонов на изборите за Европарламент? Със СДС, с партията на Христо Иванов или на Иван Костов? Ако е така, да каже", заяви още Сидеров. 

Той заяви, че може да посочи лобизъм сред депутатите на Симеонов, но нямало да го направи, за да не изведе ДПС като втора политическа сила. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във