Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров обмисля дали да стане евродепутат

За предстоящите евроизбори все още няма отговор от председателя на НФСБ Валери Симеонов дали ще участва в коалицията. Това говори, че Симеонов вероятно има други планове. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред журналисти пред Министерски съвет. 

Сидеров заяви, че е "за" "Обединени патриоти" да се явят заедно на предстоящите избори. Попитан дали би станал евродепутат, лидерът на "Атака" каза, че ще помисли по въпроса.

Във връзка с проверките за шума по морето, Сидеров отново повтори, че функциите на вицепремиера не са да бъде "старшина или началник на местни структури на определени министерство, а да координира работата между ведомствата, без да се меси през главата на определени министри и да командва техни служители". Лидерът на "Атака" заяви, че не цели "взривяване на коалицията", а да се нормализират отношенията в нея и тя да се заздрави, съобщи БТА.

Волен Сидеров каза също, че предлага в анекс към Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между България и Република Македония да се разпише, че Македония се въздържа от всякакви спекулации и опити за присвояване на исторически събития или личности от българската история. В противен случай България би преосмислила подкрепата си за ЕС.

Лидерът на "Атака" отбеляза в отговор на въпрос, че още вчера БСП, по чиято инициатива се свика заседанието на НС, е трябвало да бъде готова с предложения за промени в Кодекса за застраховането, за да се предотвратят бъдещи подобни пирамиди. Той попита защо да няма държавно застраховане, където да са задължителните застраховки.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във