Банкеръ Daily

Общество и политика

Сидеров "навести" правителственото заседание

Председателят на парламентарната група на "Обединени патриоти" Волен Сидеров изненадващо се включи в правителственото заседание. Сидеров посети Министерския съвет, за да предложи оттеглянето на Закона за шума, изготвен от вицепремиера Валери Симеонов.

"Отправям остри критики към Симеонов, защото действията му вредят на националната сигурност", посочи лидерът на "Атака", който по-рано се закани да смени Симеонов с "друг човек", ако той не се справя на вицепремиерския пост.

Атакистът отново настоя да получи извинение от своя коалиционен партньор и го заплаши с дело за клевета и уронване на престижа в противен случай. 

Сидеров настоя ветото на президента Румен Радев върху поправките в Закона за приватизацията да бъде гласувано след депутатската ваканция. 

"Сутринта критикувах действията на ГЕРБ, защото решиха да дадат крачка назад. Законът за приватизацията не е лобистки", подчерта той, като по този начин се опита да опровергае позициите на Валери Симеонов. 

"Тази кампания беше изключително нечистоплътна. Ветото не трябва да бъде подкрепяно", добави Сидеров в Министерския съвет.

"Симеонов напоследък действа антиправителствено", каза още лидерът на "Атака", като изтъкна, че такъв вицепремиер може лесно да бъде сменен. 

"Аз го изпратих да работи за стандарта, за пенсиите,  а не да се разхожда с шумомер в ръка... Вицепремиер да обяснява, че негови колеги Емил Димитров, Николай Александров, аз сме лобисти, че премиерът е лобист, защото бил зависим от Домусчиеви, такъв вицепремиер какво прави в това правителство?", запита Сидеров. 

Той оцени ветото на президента като не добре направено и посъветва държавният глава да си смени съветниците заради непрофесионално написани мотиви. 

Накрая Волен Сидеров обвини Валери Симеонов в опити да саботира правителството. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във