Банкеръ Weekly

Общество и политика

Сидеров нарече Цветанов "бивш комунист от МВР"

Представителите на "Атака" не взеха участие нито в обсъжданията, нито в гласуванията за отстраняването на Валери Жаблянов от ръководството на Народното събрание, защото това е загуба на време. Така председателят Волен Сидеров се изказа за дебата по оставката на социалиста.

Сидеров разкритикува коалиционния си партньор и ръководител на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му, Цветанов действал като "координатор", който си измисля незначителни теми за дебат, вместо да се съсредоточи върху нещо важно. "Например закона за българския език, който сме подготвили отдавна. Или промените в състава на КЕВР, които вдигнаха цената на водата. Тези теми не са важни за председателя на ГЕРБ, за него е важно да отстрани заместник-председателя на Народното събрание, защото ставало дума за Народния съд. Аз по принцип много обичам бивши комунисти от МВР да разсъждават за комунизъм, социализъм и народен съд", посочи Волен Сидеров.

Той заяви, че не влиза в сблъсък с Цветан Цветанов, защото не са на едно ниво. "Ние сме във властта, не за да решаваме проблемите на някой олигарх и да му уредим лифтове, курорти и пързалки, а сме за доходите на хората, да ги изравним", обясни Сидеров пред БНТ. Лидерът на "Атака" изтъкна също така, че може да се стартират енергийни проекти, но ръководството на ГЕРБ предпочита да се занимава с философски въпроси.

Цветанов се въздържа да коментира на обвиненията на Сидеров. "Уважавам всяко различно мнение. Когато има подобни изводи или упреци към мен, специално от коалиционни партньори, не очаквайте да давам отговори през медиите. Докато не разговарям с Волен Сидеров, няма да коментирам темата. Не смятам, че трябва да бъдем генератори на изкуствени скандали в обществото и в парламентарното мнозинство", каза пред репортери заместник-председателят на ГЕРБ.

Ден по-рано, в друго телевизионно интервю, Сидеров не спести критики и към вицепремиера Валери Симеонов. "Ние влязохме в тази управляваща коалиция не за да правим лифтове, пързалки, ски писти и писти за шейнички, влязохме да вдигаме доходите, това беше нашата основна цел, да вдигаме стандарта на българите. А не да се грижим откъде ще мине лифтът и фирмата офшорна с Георгиус Георгиу от Кипър, назначен да прикрива истинския собственик, дето в крайна сметка Борисов му каза името - Цеко, да се грижим за неговите интереси. Той е достатъчно богат Цеко, за да се грижим ние като патриотична формация да прокарваме закони в негова полза. Айде, моля ви се, ако обичате, колеги в изпълнителната власт, главно към двамата вицепремиери се обръщам, да отклоним поглед от лифтовете, плажовете, дискотеките, пинакотеките и да почнем да мислим за прехраната на българина", каза Сидеров и призова Валери Симеонов и Красимир Каракачанов да започнат да мислят заедно с депутатите на Обединените патриоти за прехраната на българина, за икономиката и бизнеса, каквито са основните обещания пред избирателите. "Все още не сме успели да вдигнем минималната пенсия до прага на бедност 321 лв.", напомни депутатът. 

Все пак Волен Сидеров е категоричен, че коалицията "Обединени патриоти" трябва да се запази в нейната цялост. "Обединението на АТАКА, ВМРО и НФСБ се хареса на хората, ние трябва да работим, за да запазим коалицията, в която лично аз вложих изключително много. Направихме коалицията за хората, и заради тях трябва да изгладим различията помежду си, и да следваме обещанията, които сме дали. Съветвам партньорите си да се вслушват повече в това, което казвам. Защото, каквито и проблеми да има в коалицията, не бива да забравяме, че сме във властта, за да подобрим живота на хората. И няма нищо по- важно от това", подчерта атакистът в стила на риториката си от редица предизборни кампании.  

Facebook logo
Бъдете с нас и във