Банкеръ Daily

Корнелия Нинова

Ще подкрепим ГЕРБ за приватизацията, ако включат концесиите и мутрите

БСП ще подкрепи промените в Конституцията, предложени от ГЕРБ, ако седнат да разговарят с нас по всички теми на прехода, в тях влиза и приватизацията. Иначе не. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на червените.

"Ще го подкрепим, ако се включат и въпросите свързани с приватизацията и масовата приватизация, концесиите на Прехода и групировките, където било раздадено част от материалното богатство на държавата. Мутрите на прехода вън от политическото ръководство на държавата. Целият преход и истината за него да се сложат на масата", заяви Нинова.

От ГЕРБ обявиха в понеделник ще предложат промени в Конституцията на Република България, за отпадане на давността на престъпления при приватизацията. Именно вчера на премиерата на филма на Елена Йончева "Граница", шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов лично връчи папката с предложението на Корнелия Нинова. От ГЕРБ ще разчитат на подкрепата на "Обединени патриоти", ДПС и "Воля". За да бъде внесено предложението в Народното събрание, са необходими 60 подписа, а за да мине в пленарната зала - 180 гласа.

Facebook logo
Бъдете с нас и във