Банкеръ Daily

Общество и политика

Сестрата на Бойко Борисов иска държавата да плаща иновативното лечение

Здравната каса би трябвало да плаща за всички иновативни лечения при тежките и редките заболявания за пациенти, които са здравноосигурени и смятам, че това е справедливо. Това коментира пред Нова телевизия сестрата на премиера Борисов, д-р Красимира Иванова.

Президентът Румен Радев наложи вето върху бюджета на НЗОК в Народното събрание, а после определи отхвърлянето му като цинично действие и обяви, че управляващите са загубили човешкия си облик. Премиерът Бойко Борисов след това намекна, че управляващите може и да преразгледат решението си за мораториум върху плащането на иновативните лекарства.

Сестрата на премиера - д-р Иванова работи от 35 години в системата на здравеопазването и в момента е началник на отделението по неонатология в столичната АГ болница "Света София". "Майка ми имаше рак. Тя беше и сравнително късно диагностицирана, когато имаше метастази в цялото тяло. Аз също минах по този път също. Слава Богу, той не беше толкова страшен и успях да оцелея", коментира д-р Иванова.

"Винаги съм казвала, че в медицината не трябва да има политика. На първо място трябва да се гледа ползата за болния човек, с какво може да се помогне и до колко", обясни тя.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във