Банкеръ Daily

Общество и политика

Седемте задържани заедно с Митьо Очите в Турция бяха предадени на МВР

Седемте български граждани, задържани при специализирана полицейска операция в Истанбул заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите, бяха предадени късно снощи по административна процедура от турските власти на представители на Министерството на вътрешните работи на България на ГКПП "Капитан Андреево". Наложени са им полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 часа.  В рамките на срока на задържане ще бъдат проведени процесуално-следствени действия, които ще бъдат докладвани на Специализираната прокуратура по компетентност, съобщи пресцентърът на МВР.

В ход е и процедура спрямо Желязков, който беше обявен за международно издирване с червена бюлетина от Интерпол и към момента се намира в Турция.

Димитър Желязков – Очите е бил задържан в петък вечерта в Истанбул при съвместна операция на българските и турските власти.  Арестът е станал около 3 ч. в хотел в Истанбул.

Димитър Желязков беше официално обявен за издирване от Интерпол преди дни. В сайта на организацията е посочено, че той се издирва във връзка с участието му в организирана престъпна група, свързана с рекет, изнудване и палежи с цел печалба.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във