Банкеръ Daily

Общество и политика

Румен Христов е новият председател на СДС

Румен Христов беше избран за председател на СДС на извънредна национална конференция на партията. За него гласуваха 369 делегати. За Антон Койчев гласовете си дадоха 322-ма души. Общо гласувалите са 719, като действителните бюлетини са 691, а недействителните 28, съобщава агенция "Фокус".

Гласуването за нов лидер на СДС беше тайно и продължи над 2 часа. Кандидатите за председателското място бяха двама – лидерът на столичната организация д-р Антон Койчев и бившият депутат проф. Румен Христов.

СДС си поставя за цел да се върне в голямата политика. Вече бившият лидер Божидар Лукарски сега е кандидат за заместник-председател на партията. Лукарски постави задача на приемника си да върне СДС в полето на голямата политика през консервативно-патриотичен съюз. Той се обяви срещу партньорство с "Демократична България", в който влизат ДСБ и "Да, България": "Те самите се лутат и не могат да се определят дали са в лявото или в дясното".

Според Румен Христов, сега основната цел трябва да е добро представяне на местните избори, защото: "Местната власт е изключително важна. Чрез нея се овладява централната власт". Той обеща на местните организации да получат право сами да решават с кого да се коалират. Така ще се определи и кои са подходящите за СДС партньори.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във