Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев свиква КСНС за борба с корупцията по високите етажи на властта

Президентът Румен Радев свиква Консултативния съвет за национална сигурност. Разговорите ще бъдат на тема "Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от мерки". Заседанието ще се проведе на 8 април, понеделник, от 13.00 часа на "Дондуков" 2 

Заседанието ще се проведе на фона на скандала, добил известност като "апартаментгейт". За последно президентът коментира сагата по време на посещението си в Египет преди дни. "Партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки", посочи тогава Румен Радев. 

Коментарът му бе в отговор на журналистически въпрос относно оставките на правосъдния министър Цецка Цачева и зам.-министъра на спорта Ваня Колева. Те се оттеглиха от изпълнителната власт заради придобиване на луксозни имоти.

По същата причина с депутатския си пост се раздели зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той запази партийната си власт и оглави предизборния щаб на управляващата партия. 

В последните дни широко дискутирана е темата за имота на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев. 

Последното заседание на КСНС се проведе преди близо година и бе на тема "Актуални рискове и заплахи за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими мерки".

Facebook logo
Бъдете с нас и във