Банкеръ Daily

Общество и политика

Радев: Оставките вече не са решение, а бягство от реална отговорност

Президентът Румен Радев направи обръщение към народа в началото на новия политически сезон. Държавният глава отчете, че "страната се нуждае от идеи, а се дави в скандали – оставките вече не са решение, а бягство от реална отговорност."

Според Радев проблемът в държавата не е персонален, а системен, а авторитаризмът не е бъдещето на България.

"Нов изборен цикъл в непосредствено бъдеще няма да отвори нова перспектива. Отговорното поведение диктува управляващата коалиция да се фокусира върху най-острите проблеми на обществото. От парламентарната и извънпарламентарната опозиция гражданите очакват ускорено изграждане на убедителна алтернатива на сегашното управление", посочи още президентът в словото си.

По думите му в днешна България има два системни порока - "несправедливостта и корупцията, които са рожби на злоупотребите на малцина, но и на примирението на мнозинството“. 

Той изтъкна, че онези, които не поемат своята част от отговорността, обременяват с нея всички останали.

"Ако политическата класа е неспособна да се справи с проблемите, българите ще трябва да намерят нови пътища за тяхното решаване", заяви още Румен Радев.

Той подчерта, че българският бизнес е преживял взрив на Търговския регистър, а 200 000 българи са загубили своите застраховки, като според него това не са просто инциденти, а пробиви в държавността. 

Радев обяви, че ще работи за "нова перспектива за развитие" на България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във